• Hoelang duurt de bouw van een nieuwe woning?

  Bij de bouw van een nieuwe woning komt heel wat kijken. Naast het vinden van dé perfecte bouwgrond, moet je ook in het bezit zijn van al de nodige wettelijke documentatie. Bovendien moet je nog op zoek naar een architect en aannemers voor al de verschillende klussen die geklaard moeten worden. Eenmaal je al de juiste partijen gevonden hebt, moet je hun werk op elkaar afstemmen. Dit is een moeilijke en vooral tijdrovende opdracht. Vaak wordt dan ook de vraag gesteld: hoelang duurt de bouw van een nieuwe woning?

  meer info
 • Tips voor een optimaal S-peil bij nieuwbouw

  De overheid streeft ernaar om nieuwe woningen en gebouwen in de toekomst zo energiezuinig mogelijk te maken. Nieuwbouw woningen moeten dus steeds aan hogere eisen voldoen. Ook de energiezuinigheid van het gebouw wordt uitgebreid gecontroleerd. Hiervoor gaat men het S-peil van je nieuwbouw bepalen. Wat is dit  juist? Ontdek hier enkele tips om een optimaal S-peil bij nieuwbouw te behalen.

  meer info
 • Wat kan een bouwonderneming voor jou betekenen?

  Heb je plannen om een woning te bouwen, maar twijfel je nog over je aanpak? Ga je zelf de handen uit de mouwen steken en alle experts aansturen, of beroep doen op een gespecialiseerde bouwfirma die heel wat zorgen van je overneemt? We zetten de verschillen en voordelen even voor je op een rijtje. Wat kan een bouwonderneming voor jou betekenen?

  meer info
 • Wat is een sleutel-op-de-deurwoning?

  Investeren in een nieuwbouwwoning was nog nooit zo voordelig. De Belgische overheid, keurde een verlaagd btw tarief van 6% goed. Dit tarief is alleen maar geldig onder bepaalde omstandigheden, maar het zorgt er wel voor dat de keuze voor nieuwbouw vandaag de dag extra voordelig is.

  meer info
 • Verlaagd BTW tarief van 6% bij nieuwbouwwoningen

  Investeren in een nieuwbouwwoning was nog nooit zo voordelig. De Belgische overheid, keurde een verlaagd btw tarief van 6% goed. Dit tarief is alleen maar geldig onder bepaalde omstandigheden, maar het zorgt er wel voor dat de keuze voor nieuwbouw vandaag de dag extra voordelig is.

  meer info
 • 5 nieuwe bouwtrends in 2022

  De manier waarop we een ideale woning voor ogen hebben, verandert regelmatig. Zo was er een periode waarin iedereen voor de geblokte, moderne nieuwbouwwoning koos. Vandaag de dag zien we een terugkeer naar onze roots. Er wordt vaker gekozen voor duurzame materialen in een retro jasje.
  Wanneer je zelf kiest voor de realisatie van een nieuwbouwwoning heb je inspraak in ieder aspect van de woning. Jij hebt de touwtjes in handen en kiest zelf welke bouwtrends je in 2022 wil volgen!

  meer info
 • Wat doet een bouwcoördinator?

  De realisatie van een nieuwbouwwoning voelt al snel overweldigend aan. Je werkt met verschillende aannemers, die ieder hun eigen tijdlijn hebben. Verschillende processen overlappen elkaar en je ziet al gauw doorheen het bos de aparte bomen niet meer.
  Een nieuwbouwproject wordt al snel verwarrend en het is erg moeilijk om het overzicht te bewaren. Zeker wanneer je geen ervaring in de bouwsector hebt, kan het erg stresserend worden. Daarom doe je er goed aan om een bouwcoördinator aan te stellen, want die leidt alle werkzaamheden in goede banen. Maar wat doet een bouwcoördinator nog meer?

  meer info
 • Half open bebouwing: waarmee moet je rekening houden?

  Heb je bouwplannen of sta je op het punt om een bouwgrond aan te schaffen? De eerste keuze die je moet maken, is het type bebouwing. Zeker bij het plannen van een nieuwbouwwoning is het interessant dat je vooraf weet of je voor een open of half open bebouwing gaat. Wat is het verschil? Wat zijn de voordelen van een half open bebouwing en waar moet je rekening mee houden?

  meer info
 • Wat zijn de voordelen van een zadeldak?

  Een hellend dak of zadeldak is in ons land de meest gekozen dakconstructie. Doorheen de eeuwen heeft dit type dak zijn pluimen alvast verdiend en een zadeldak brengt enorm veel pluspunten met zich mee. Met de moderne bouwtechnieken die we vandaag de dag gebruiken, kan je ook zorgeloos voor een plat dak kiezen, maar daarmee cijfer je nog steeds de belangrijke voordelen van een zadeldak niet weg!

  meer info
 • 1
 • 2
sluit